[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] - [Date Index][Thread Index][Author Index]

Re: TNC settings for Kenwood TM-D700



Jordan / rich

    I just received my TM-D700A also & followed your cable instructions. 
When I powered up my 700A I get the following data;
TASCO Radio Modem
AX.25 Level 2 Version 2.0
Release 03/Dec/99 3Chip ver 1.08
Checksum $04
cmd:DA 070327210135
cmd:

  Trouble is now it won't accept data when I try to type in the commands. 
Have you guys been successful in inputting data from the keyboard.

73 Bruce KG4YEV





----- Original Message ----- 
From: <n3wwn@futuretek.cx>
To: "Jordan Woolley" <jordanw@unwired.com.au>
Cc: <amsat-bb@amsat.org>
Sent: Tuesday, March 27, 2007 12:26 PM
Subject: [amsat-bb] Re: TNC settings for Kenwood TM-D700


>
> Hi Jordan!
>
> Make sure you're using a straight through serial cable (2-2, 3-3, etc).
>
> Then, confirm that the PC and D700 are using the same parameters:  9600
> baud, No parity, 8 data bits, 1 stop bit and hardware flow control.  If
> your settings aren't the same as this, make sure both the PC and D700
> agree.
>
>>From non-TNC operations, press and hold F for 1 sec and then press the
> TNC soft button.  Do this twice.  The D700 display should have TNC PKT in
> the upper left.
>
> If the display shows TNC APRS, you just have to press and hold F for 1 sec
> and TNC once.
>
> Hit CTRL-C to return to a cmd prompt if you're stuck in converse mode (you
> shouldn't be since you just put the D700 into TNC PKT mode).
>
> At this point, you should be communicating with the D700 at the cmd
> prompt.
>
> Check out the Kenwood Specialized Communications Manual:
>
> http://inform2.kenwoodusa.com/Manuals%5CTM-D700A%20Specialized.pdf
>
> Good luck!
>
> 73 de Rich N3WWN (FN00fh)
>
> On Tue, 27 Mar 2007, Jordan Woolley wrote:
>
>> Hi all,
>>
>>
>> Was just wondering if there is anyone out there with any experience 
>> setting up a D700 for Packet operation. I do not seem to be able to get 
>> my terminal program to speak to the TNC. I can't even get a cmd prompt or 
>> any semblance of a connection. It seems to be physically connected fine 
>> but still no luck. I have set the baud rate for the port to match the TNC 
>> (9600) but am not having any luck. I am just using HyperTerminal. Any 
>> ideas?
>>
>>
>> Thanks
>> Jordan
>>
>> VK2HCA
>> _______________________________________________
>> Sent via AMSAT-BB@amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
>> Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite 
>> program!
>> Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb
>>
> _______________________________________________
> Sent via AMSAT-BB@amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
> Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
> Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb 

_______________________________________________
Sent via AMSAT-BB@amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT-NA member? Join now to support the amateur satellite program!
Subscription settings: http://amsat.org/mailman/listinfo/amsat-bb



AMSAT Top AMSAT Home