[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] - [Date Index][Thread Index][Author Index]

RE: AO-51 L/U Mode



I noticed the "odd twang" as well. It's tough to describe, sounds like a
varying high pitched whine that is always present. I also noticed the
same sound a few weeks ago when AO-51 was in L/S mode. 

I wondered then if the sound was locally generated as I'm using a
homebrew L/S patch on a four foot dish and I thought perhaps my uplink
was getting into my downconverter. Apparently that wasn't the cause.

Still wondering...  I'll pay closer attention over the next two days.

73,
Steve WI2W



-----Original Message-----
From: owner-AMSAT-BB@amsat.org [mailto:owner-AMSAT-BB@amsat.org] On
Behalf Of jmeek@gaslightmedia.com
Sent: Monday, December 05, 2005 1:41 PM
To: William Erhardt; AMSATBBS
Subject: Re: [amsat-bb] AO-51 L/U Mode


K7MT wrote:

> Bob noted that the signal was fading in and out even under high power 
> in the L/U mode.  I noticed the same here in Montana on stations I 
> worked (Strong then faded then Strong).  Sat is not is normal 
> consistant strong down link as in V/U.
> 

I was listening to that 1st pass (no uplink yet)and noticed an odd twang
to the audio as if a flange filter was applied to it. Did anyone else
hear that?

BST 73
KC8ZFN
John 
EN75



---------------------------------------------
This message was sent using Gaslight Media's Web Mail.
http://www.gaslightmedia.com/
----
Sent via amsat-bb@amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT member? Join now to support the amateur satellite program!
To unsubscribe, send "unsubscribe amsat-bb" to Majordomo@amsat.org
----
Sent via amsat-bb@amsat.org. Opinions expressed are those of the author.
Not an AMSAT member? Join now to support the amateur satellite program!
To unsubscribe, send "unsubscribe amsat-bb" to Majordomo@amsat.org



AMSAT Top AMSAT Home