[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next] - [Date Index][Thread Index][Author Index]

Re: Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...



NO..NO..NO...I think I will give up now after
8 hours work about that problem......on the computer.
COULD NOT UPLOAD THE modem file into the DSP 1232!!!!!!!
Think I am to stupid.
Always the same; expert command OFF or ON,
AW 8 or 7,txtfile send or directory....
ALWAYS  NO NEW MODEM transfer and
stored....I can not understand this.
I`m using wrong command syntax,I don`t know...!?
Now I am absolutly confused.....
de Jens


----- Original Message -----
From: "Stephen M. King" <frastephen@home.com>
To: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
Sent: Monday, November 27, 2000 3:42 PM
Subject: Re: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...


> Ok Jens ... you are on the right track!!
> at the "cmd:" type "expert on... that should allow you to proceed!
>
> You're almost there!
>
> Peace and 73,
> Stephen
> KD3OG
>
> ----- Original Message -----
> From: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
> To: "Stephen M. King" <frastephen@home.com>
> Sent: Monday, November 27, 2000 10:36 AM
> Subject: Re: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...
>
>
> > Always I get the cmd message after qload command:
> > ?EXPERT command
> > de Jens
> >
> > ----- Original Message -----
> > From: "Stephen M. King" <frastephen@home.com>
> > To: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
> > Sent: Monday, November 27, 2000 3:25 PM
> > Subject: Re: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...
> >
> >
> > > AW sets the number of data bits per byte sent between the DSP2232 and
> the
> > > computer.  It can be set at either 7 or 8.  On my DSP2232 it defaults
to
> 7
> > > when you power up the DSP2232.  If you do not change it to 8 you will
be
> > > stripping of one of the bits and the dowload will not work and you
will
> > get
> > > all sorts of bizarre messages.
> > > When you get the "cmd:" type AW and see what it says.
> > > If it says 7 then type AW 8.
> > > Then set Hyperterminal to 8 bits rather than 7 and reconnect to the
> > DSP2232.
> > > As an aside (but a critical one) AW must be set to 8 in order for all
> the
> > > data bits from AO40 to be received by P3T through the DSP2232.  This
is
> a
> > > critical setting but no one is really talking about it much....
> > >
> > > TB sets the baud rate between the DSP2232 and the computer
> (Hypertermimal
> > or
> > > P3T).  If you get good data display in Hyperterminal then I assume
that
> > has
> > > been set properly.  Make sure the proper baud rate is highlighted in
the
> > > Setup menu of P3T.  I use 1200.  I understand some folks have problems
> > with
> > > baud rates higher than 2400...
> > >
> > > Hope this helps!
> > >
> > > Peace and 73,
> > > Stephen
> > > KD3OG
> > >
> > > ----- Original Message -----
> > > From: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
> > > To: "Stephen M. King" <frastephen@home.com>
> > > Sent: Monday, November 27, 2000 10:11 AM
> > > Subject: Re: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...
> > >
> > >
> > > > What is >AW< and >TB<....please....
> > > > de Jens
> > > >
> > > > ----- Original Message -----
> > > > From: "Stephen M. King" <frastephen@home.com>
> > > > To: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
> > > > Sent: Monday, November 27, 2000 3:09 PM
> > > > Subject: Re: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...
> > > >
> > > >
> > > > > Hi Jens...
> > > > >
> > > > > Yes, use the "Send Text File" option in Hyperterminal to send the
> file
> > > to
> > > > > the DSP2232.  Make sure you HYperterminal is set to send 8 bits of
> > data
> > > > and
> > > > > that the DSP2232 is set to AW 8 (mine defaults to 7) and make sure
> the
> > > TB
> > > > on
> > > > > the DSP2232 is the same as the baud rate of Hyperterminal (it
> defaults
> > > to
> > > > > 1200, which works fine).
> > > > > I had a similar problem with both the QLOAD and receving data from
> the
> > > > > DSP2232 to P3T unitl I set AW to 8....
> > > > >
> > > > > Peace and 73,
> > > > > Stephen
> > > > > KD3OG
> > > > >
> > > > > ----- Original Message -----
> > > > > From: "Jens Spiess" <jspiess@dplanet.ch>
> > > > > To: "AMSAT" <amsat-bb@AMSAT.Org>
> > > > > Sent: Monday, November 27, 2000 6:57 AM
> > > > > Subject: [amsat-bb] Please HELP..DSP1232/514byte modem qload...
> > > > >
> > > > >
> > > > > > Hello....
> > > > > > I could not load at present time the new programm - Ao40_dem -
to
> > > > install
> > > > > > the new 400bpsBPSK modem for 514byte into my DSP1232 as new
modem
> to
> > > > > running
> > > > > > 514 byte in P3T for error-correction and using the P3T
> > > > > LOGGING-feature..with
> > > > > > the correct tlm-file-length .....
> > > > > >
> > > > > > Used Hyperterminal and the qload command,but all transfers
failed
> > and
> > > I
> > > > > > get always the message that  there is no RETURN-message from the
> > DSP.
> > > > > > So I canceled all actions,no modem was new installed or stored
in
> > the
> > > > > > DSP1232.
> > > > > > What is to do..?
> > > > > > Transfer as directory-file with protocol ...x..y..z - modem or
> > kermit
> > > or
> > > > > > transfer as simple textfile....or what is my mistake I`m
doing..??
> > > > > > I am confused...
> > > > > >
> > > > > > Had unzipped Ao40_dem to get the programm-file M443b15.lod ,it`s
> now
> > > > > > available as LOD datei.
> > > > > >
> > > > > > The DSP1232 is working o.k.with 512 byte for decoding AO40 tlm
in
> > P3T
> > > > > after
> > > > > > setup
> > > > > > the OPmode DSP in Hyperterminal,no problem...
> > > > > >
> > > > > > Thanks for help,
> > > > > > 73`s de
> > > > > > Jens / HB9JOI
> > > > > > AMSAT-DL.#9802268
> > > > > > e-mail: jspiess@dplanet.ch
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > ----
> > > > > > Via the amsat-bb mailing list at AMSAT.ORG courtesy of AMSAT-NA.
> > > > > > To unsubscribe, send "unsubscribe amsat-bb" to
Majordomo@amsat.org
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> >
>

----
Via the amsat-bb mailing list at AMSAT.ORG courtesy of AMSAT-NA.
To unsubscribe, send "unsubscribe amsat-bb" to Majordomo@amsat.org



AMSAT Top AMSAT Home